Bonniers Trafikskola Online

Vanliga frågor och support

Här nedan hittar du information om hur du kommer igång med teoriutbildningen
och hur utbildningen fungerar.

Till höger hittar du några av de vanligaste frågorna
och ett kontaktformulär till vår tekniska support.

Gör som 200 000 andra

Bonniers Trafikskola har sedan 1997 hjälpt fler än 200 000 körkortselever med körkortsteorin. Målsättningen är att alltid ha en modern och uppdaterad körkortsutbildning som ska ge dig som användare goda förutsättningar att klara Trafikverkets kunskapsprov för B-körkort och hjälpa dig att bli en bra bilförare.

Med teknisk utveckling, nya funktioner och årliga uppdateringar vill vi erbjuda dig ett enklare, roligare och effektivare sätt att ta körkort, helt utan böcker.

Då teoriutbildningen är en onlinetjänst för PC/MAC innebär det många fördelar för dig som användare. Bland annat slipper du installation av programvara, du kan enkelt välja den tid just du behöver för teoriutbildning och du kan logga in var som helst och när du vill. Du har alltid tillgång till de senaste uppdateringarna i teoriutbildningen.

Kom igång med din utbildning!

körkort teori

För att komma igång med teoriutbildningen kan du köpa utbildningstid antingen här på webbsidan eller via våra återförsäljare i fysiska butiker, trafikskolor och i webbutiker. Genom att skapa ett personligt användarkonto och aktivera en giltig produktnyckel får du direkt tillgång till din utbildning. Detta kan ske på två sätt:

1. Köp din utbildning direkt på hemsidan. Börja med att gå till www.bonnierstrafikskola.se och klicka på ”Köp nu”. Därefter väljer du den utbildningstid du anser att du behöver. Fyll i dina användaruppgifter, acceptera villkoren och klicka på ”Köp nu”. Dina användaruppgifter registreras. Klicka sedan på ”Betala” så kommer du till en betalsida där du genomför ditt köp med kreditkort. Efter köpet kan du logga in och påbörja din teoriutbildning. Din utbildningstid börjar direkt efter godkänd betalning.

eller

2. Köp ditt exemplar av Bonniers Trafikskola i t ex en butik eller hos en trafikskola innehållande en produktnyckel som är laddad med ett visst antal utbildningsdagar. Därefter går du till www.bonnierstrafikskola.se och klickar på ”Registrera nyckel”. Fyll därefter i dina användaruppgifter och din produktnyckel och godkänn användarvillkoren. När du har klickat på ”Registrera” kan du logga in och påbörja din teoriutbildning. Din utbildningstid börjar direkt efter registrering av produktnyckel.

Förläng din utbildning!

Du kan enkelt förlänga din utbildning genom att köpa mer tid direkt på hemsidan eller genom att köpa en box/produktnyckel i butik. Du kan förlänga din utbildning både under pågående utbildning och efter att din tid har tagit slut. Logga in och välj ”Köp fler dagar”. Förläng din utbildning antingen med en giltig produktnyckel som du t ex har köpt i butik eller genom att betala direkt online. När du har förlängt din utbildning bör du logga ut och sedan logga in igen för att din tid ska uppdateras på ”Mina sidor”.

OBS! Du måste alltid vara inloggad vid förlängning av din utbildning!

INNEHÅLL

TEORIGENOMGÅNG

Varje kapitel börjar med en teorigenomgång där vår röst tillsammans med bildspel ger dig den information som avsnittet handlar om. Denna information ligger sedan till grund för de övningar som kommer efter varje kapitel samt för det avslutande teoriprovet. I avsnittet “Ute i trafiken” får du följa med ut i trafiken med hjälp av vår 3D-animation och deltar även här interaktivt i utbildningen.

ÖVNINGSUPPGIFTER

Varje rätt svar kan ge upp till 100 poäng. Har du misslyckats med att få full poäng på en övningsuppgift kan du alltid försöka igen och därmed förbättra resultatet. Har du lyckats få maximalt antal poäng, så kan du repetera övningarna, dock utan att få fler poäng. För att få maximalt med poäng på övningsuppgifterna bör man svara relativt snabbt och korrekt.

KONTROLLFRÅGOR

Kontrollfrågor ger endast poäng vid rätt svar en gång. Du kan däremot repetera kontrollfrågor igen, men får inga nya poäng. För att få poäng på kontrollfrågorna gäller att man svarar korrekt utan tidspress.

TEORIPROV

Teoriprovet innehåller 70 frågor som slumpas fram och har en maxtid på 50 minuter. Ett godkänt teoriprov ger 10 000 poäng. Ett ”Ej godkänt” prov ger dig insikt i vad du bör öva mer på. Genom att klicka på ”Detaljer” ser du vilka avsnitt du bör öva mer på. Du kan göra obegränsat antal teoriprov under din utbildning.

Godkänd utbildning!

När du har klarat alla teoridelar, övningsfrågor, kontrollfrågor, trafiksituationer, teoriprovet och samlat ihop minst 100,000 poäng anser vi att du är redo för Trafikverkets kunskapsprov. Din körjournal visar när när du är klar med utbildningen, dvs det ska vara grönmarkerat överallt. Glöm inte att repetera grundligt inför kunskapsprovet. Det är din kunskapsnivå som är vägen till körkortet.

bonnierstrafikskola

REKOMMENDERADE SYSTEMKRAV PC/MAC

Webbläsare: Firefox, Internet Explorer, Safari eller Google Chrome
Internetförbindelse: 2Mbit/s eller snabbare
Flash Player: Version 10.1 eller senare
Skärmupplösning: 1024x768 eller högre
Hårdvara: Grafikkort med stöd för hårdvaruaccelererad videouppspelning
Ljudkort med högtalare/hörlurar
Mus eller annat pekdon
Tillåt pop-up i webbläsaren